oma's kip kerrie
Posted: Mon Apr 21, 2025 4:41 pm
oma's kip kerrie met champignonroomsaus.
origineel was t met kippedijen maar ik doe t vegan.
100 gram kipstuckjes (vegetarische slager) pp (volg tofu of
1 kippedij pp (doe kerrie poeder wat zout en peper door elkaar en smeer de kippedij in. smeer een ovenschaal in met olie en doe de kippedijen op de bodem. doe het in een voorverwarmde oven op 175 graden voor een half uur) of
150 gram tofu pp. (snij de tofu in blokjes. doe 1 el kerrie poeder pp samen met 1 el honing, 1 el olie, snuf zout en 0.5 teen knoflook fijn pp en meng dat dat samen, gooi daarna de tofu erbij en roer het goed om. laat het minimaal 2 uur marineren. haal daarna de tofu blokjes door wat bloem heen en bak het goud oranje in wat olie)
bak 125 gram champignon pp in schijfjes gesneden op totdat het vocht verdampt is en de champies kleur krijgen.
warm de champignonsoep op samen met de uitgebakken champies. (niet alles hoeft moeilijk te zijn.) meng een grote eetlepel maizena op in water en gooi dat al roerend in de soep. wanneer de saus dik naar wens is gooi dit over de kip/kip stuckjes/ tofu. strooi een goede dikke laag geschaafde amandelen over de saus en zet het geheel ( kippedijen 45 min, de niet dieren lijken 30 min in de oven op 230 graden.
kook rijst. hierbij horen bij gerechten maar die komen later.
p.s. ik maak nog een ingrediƫntenlijstje.
origineel was t met kippedijen maar ik doe t vegan.
100 gram kipstuckjes (vegetarische slager) pp (volg tofu of
1 kippedij pp (doe kerrie poeder wat zout en peper door elkaar en smeer de kippedij in. smeer een ovenschaal in met olie en doe de kippedijen op de bodem. doe het in een voorverwarmde oven op 175 graden voor een half uur) of
150 gram tofu pp. (snij de tofu in blokjes. doe 1 el kerrie poeder pp samen met 1 el honing, 1 el olie, snuf zout en 0.5 teen knoflook fijn pp en meng dat dat samen, gooi daarna de tofu erbij en roer het goed om. laat het minimaal 2 uur marineren. haal daarna de tofu blokjes door wat bloem heen en bak het goud oranje in wat olie)
bak 125 gram champignon pp in schijfjes gesneden op totdat het vocht verdampt is en de champies kleur krijgen.
warm de champignonsoep op samen met de uitgebakken champies. (niet alles hoeft moeilijk te zijn.) meng een grote eetlepel maizena op in water en gooi dat al roerend in de soep. wanneer de saus dik naar wens is gooi dit over de kip/kip stuckjes/ tofu. strooi een goede dikke laag geschaafde amandelen over de saus en zet het geheel ( kippedijen 45 min, de niet dieren lijken 30 min in de oven op 230 graden.
kook rijst. hierbij horen bij gerechten maar die komen later.
p.s. ik maak nog een ingrediƫntenlijstje.